Jak wyłączyć „wyświetlone” na Facebooku

Jak wszyscy wiemy, Facebook niezależnie od naszej decyzji automatycznie wyświetla komunikat o przeczytaniu wiadomości osobie, która ją do nas wysłała. Jednak nie każdy chciałby, aby osoba wysyłająca do nas wiadomość wiedziała o tym, czy przeczytaliśmy jej wiadomość czy też nie.

Facebook w żaden sposób nie umożliwia wyłączenia tej opcji. Na szczęście istnieje inny banalnie prosty sposób, dzięki któremu możemy swobodnie przeczytać wiadomości  bez informowania o tym adresata.

 

Google Chrome

Krok 1. Zainstaluj dodatek Facebook Unseen, klikając Dodaj do Chrome.

Jak ukryć wyświetlone na Facebooku

Krok 2. Następnie kliknij Dodaj rozszerzenie.

Krok 3. Po zainstalowaniu wtyczka włączy się automatycznie.

 

Mozilla Firefox

Krok 1. Zainstaluj dodatek Facebook Unseen, klikając Zainstaluj.

Wyświelona na Facebooku01

Krok 2. Wtyczka podobnie jak w przypadku Google Chrome zostanie włączona automatycznie po zainstalowaniu.

 

Inne przeglądarki

Jeśli korzystasz z innej przeglądarki, to jedyne co musisz zrobić to zablokować następujący URL:

facebook.com/ajax/mercury/change_read_status.php$xmlhttprequest

Można to zrobić w każdym programie, który umożliwia blokowanie adresów URL. Możliwe jest to nawet w AdBlocku, jednak większość antywirusów bez problemu z tym sobie poradzi.

Dodaj odpowiedź

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.